İSTANBUL / SULTANGAZİ - Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu

Projemiz Hakkında

Okulumuz öğretmenlerinden Elif KARACA'nın kuruculuğunu yaptığı "In the Footsteps of Prophet Mohammad(pbuh). Light up the darkness with a candle." (Hz. Muhammed (sav)'in izinde. Karanlığa bir mum yak.) isimli projemizde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Esra BECİT,  İngilizce Öğretmenleri Özlem KURTULMUŞ ve Özlem YILDIRIM faaliyetlerini yürütüyorlar.

Proje, yeni nesil öğrencilerin daha çok sorgulaması, daha fazla düşünmesi, olayların sebeplerini öğrenmek istemesi üzerine ortaya çıkmıştır. Sünnetler, hadisler, ibadet ve din konuları da bu sorgulamaların odak noktasındadır.

Projede amaçlarımız,öğrencilerimizin bu alandaki eksikliklerini gidermek, onları sorguladıkları şeyleri araştırmaya, sonuçlara ulaşmaya teşvik etmek,

-Öğrencilerimizin dikkatlerini farklı bir yönden sünnetlere çekmek

-Sünnetlerin aslında insan sağlığına, ruhuna, doğaya ve evrene, insan ilişkilerine, aile bağları be komşulum ilişkilerine, bilime, mantığa ve daha bir çok şeye faydası olduğunu öğrencilerin keşfetmesini sağlamak,

-Öğrencileri araştırmaya, sorgulamaya, keşfetmeye, üretmeye teşvik etmek

-Öğrencilere dijital beceri kazandırmak,

-Öğrencilerin, sünnetlerin bedenimizi daha sağlıklı, ruhumuzu daha güzel, karakterimizi daha iyi, insan ilişkilerini daha güçlü, evren ve doğayı daha temiz, hayvanları ve ihtiyaç sahiplerini daha çok gözetilenlerden kıldığını fark etmelerini sağlamak

-İngilizce konuşma, yazma, dinleme ve okuma becerilerini geliştirmek,

-Birlikte çalışma becerilerini geliştirmek,

-İngilizce kelime hazinesini zenginleştirmek, islami kelimeleri de lugatlarına katmak olarak belirtebiliriz.

Yayın: 27.04.2022 - Güncelleme: 27.04.2022 12:57 - Görüntülenme: 224