Ara

Projemiz kapsamında Hırvatistan ve İtalya ortaklarımız ile bir araya gelerek "Daha İyi Bir Dünya İçin Neler Yapabiliriz?" sorusuna öğrencilerimizle birlikte cevap aradık.

Ara

Projemiz kapsamında Türkiye, İtalya, Hırvatistan, Romanya ve Yunanistan'daki ortaklarımızla ortak bir ürün olarak 2023 Sürdürülebilirlik Takvimi Hazırladık.

Ara

7/E sınıfı öğrencilerimiz projemiz kapsamında bir araya gelerek sürdürülebilir hayat ve gezegeni koruma konularına dikkat çekmek için okulumuzda pano hazırladılar

Kas

"Green  Therapy" dünyamız için en önemli gündem maddelerinden olan "İklim Değişikliği, Küresel Isınma, Sıfır Atık" gibi konulara dikkat çekmek, Sürdürülebilir Yaşam üzerine farkındalık kazandırmak, özgün fikirler üretmek ve hayatımızda sürdürülebilirliğe yer açmak ve çevremize de aynı farkındalığı kazandırmak amacıyla başlatılmış bir projedir.

Öğrencilerimiz proje boyunca

-İklim değişikliğine dikkat çekmek

-Tükenebilir Kaynakları öğretmek

-Kaynakların nasıl daha verimli kullanılacağı hakkında bilinç kazandırmak

-Eleştirel düşünme becerisi kazandırmak

-Dijital becerileri geliştirmek

-Takımla çalışma, işbirliği yapma, liderlik gibi sosyal becerileri geliştirmek

-Farklı ülkeleri, farklı ülke kültürlerini tanımak, ülkemizi tanıtmak

Okulumuzda Mevlid-i Nebi Haftasını kutladık.

Eyl

Okulumuzda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yabancı dilde okuma, yazma, konuşma ve dinleme gibi dil becerilerinin daha aktif kullanılabilmesi amacıyla uygulanan "Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı" kapsamında seviye tespit sınavı yapıldı. 5.sınıf düzeyinde gerçekleştirilen seviye tespit sınavında öğrencilerin İngilizce dilindeki hazır bulunuşluluk düzeyleri tespit edildi.

May

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulayan İmam Hatip Ortaokullarının yapmış oldukları etkinlikler

May

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz en beğendikleri kitapları tanıtan ortak bir ürün ortaya çıkardılar.

May

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz İskender PALA'nın 'İki Dirhem Bir Çekirdek' kitabındaki deyimleri proje arkadaşları ile birlikte seslendirerek Canva da bir tasarım hazırladılar.

May

Projemiz kapsamında tüm üye öğrenciler Canva da seçtikleri slogana uygun akrostiş şiir yazdılar

May

Projemiz kapsamında öğrencilerimizin yazdığı ve oylarıyla belirlediği "Oku Hayallerini Doku" sloganıyla akrostiş şiir yazan öğrencilerimiz, şiiri tüm proje ortaklarıyla birlikte seslendirdiler.

May

Let's read share learn together projemiz kapsamında Kütüphane Haftasında Gaziosmanpaşa ilçesi Fahika Kitap Cafe'yi ziyaret ettik. İlgi ve alakaları, nazik tavırları ve ikramları için teşekkür ederiz. Sakin, huzurlu, içinde bir çok kitap bulabileceğiniz, kitap okurken ya da ders çalışırken bir şeyler yiyip içebileceğiniz şirin bir yer.

May

In the footsteps of Mohammad(pbuh) etwinning projesi kapsamında ortak okullarımızdaki öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte hazırlanan e-dergimiz çıktı.

Dergimiz hem proje süresince yaptığımız etkinlikleri tanıtıyor, hem hadis ve sünnetler ile ilgili resfebe, bilmece, bulmaca, labirent gibi etkinlikler içeriyor. Bunları biliyor muydunuz köşesinde projemiz boyunca tanıdığımız Müslüman Bilim İnsanlarından bazılarını öğrenirken, öğrencilerimizin kaleme aldığı "Nerede o Eski Ramazanlar" çizgi romanıyla gülümseyebilirsiniz. Orucun faydaları ile ilgili broşürümüze göz atarken, yine öğrencilerimizin yazdığı "Bugün Sana Yarın Ona" isimli hikayeyi keyifle okuyabilirsiniz.

May

Öğrencilerimiz "Colorful World"  eTwinning Projesi Kapsamında Uzmanlarla Buluşuyor.

Öğrencilerimiz proje kapsamında Dünyaca ünlü kanun virtüözü Ahmet Baran ile tanışma ve sohbet etme imkânı buldular.

Müziğe çocuk yaşta TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu ile başlayan Ahmet BARAN Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yüksek lisans yaptı. Henüz 18 yaşında iken Senfoni Orkestraları ile çalışmaya başladı. "Senfoni Orkestralarının En Genç Solist Kanunisi" oldu. Caz müziğe ve doğaçlamaya olan tutkusu dünya çapında starlarla aynı sahneyi paylaşmasını ve albümler kaydetmesini sağladı.

Öğrencilerimizle samimi bir şekilde sohbet eden Ahmet BARAN elde ettiği başarılar ve işine olan saygısı öğrencilerimizi büyüledi. Öğrencilerimize verdiği kısa müzik dinletisiyle de gönüllerde taht kurdu. Artık öğrencilerimizin hayallerine yeni bir şey eklendi. Bir müzik aleti çalabilmek. Kısa buluşmamızın en güzel ve çok kıymetli bir kazanımıydı.

Yaklaşık bir  saat öğrencilerimizle birlikte olan Ahmet BARAN öğrencilerimizle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

May

"Okuyalım,Paylaşalım, Birlikte Öğrenelim" Etwinning projesinde karışık okul takımları ile Oku Hayallerini Doku sloganından akrostiş şiir çalışması yapıldı.